Félix Mendelssohn Euro Festival, fmeurofestival
Félix Mendelssohn Euro Festival, fmeurofestival
Arnaud Giroud leert op zijn 11de piano spelen, gaat op zijn 15de studeren aan het Conservatorium van Angoulême en beslist om van muziek zijn leven te maken. Wanneer hij voor het eerst de Toverfluit van Mozart hoort, weet hij dat hij dirigent wil worden.
Na zijn baccalaureaat te hebben behaald, schrijft hij zich in aan de Faculteit Menswetenschappen van Poitiers en aan het Conservatorium van de gelijknamige stad. Daar vervolmaakt hij zich niet alleen in de piano, maar studeert hij ook kamermuziek, muzikale vorming, schriftuur, compositie en orkestdirectie. Bovendien volgt hij ook lessen altviool en hobo.
Aan de universiteit mag hij meewerken aan studentenopvoeringen, waaronder een musical rond cabaretliederen, waarvoor hij het libretto schrijft.  
In 2011 verhuist hij naar België en studeert hij verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.  
Dankzij nieuwe ontmoetingen krijgt hij de kans om tal van artistieke projecten te lanceren. Zo dirigeert hij klassieke stukken tijdens verschillende edities van het “Festival Courants d’Airs”, en zelfs een toneelbewerking van de film “Corpse Bride” van Tim Burton (editie 2013).
Sinds januari 2013 dirigeert hij het Symfonieorkest van Nijvel. In mei 2014 studeert hij met Grote Onderscheiding af in orkestdirectie en behaalt hij zijn mastersdiploma. In hetzelfde jaar richt hij het “Symphonic Orchestra of Students” op.
Een van zijn grootste ambities is: bewijzen dat musici, ongeacht hun achtergrond, talent hebben voor eclectisme en zich kunnen aanpassen aan diverse muziekwerelden.  
Als bewonderaar van Felix Mendelssohn is Arnaud Giroud de bezieler van dit festival.