Félix Mendelssohn Euro Festival, fmeurofestival
Claire koestert al als kind een diepe liefde voor muziek en behaalt haar hoger diploma piano met de grootste onderscheiding, aan de “École Nationale de Musique de la Vallée de Chevreuse”. Haar latere ontmoeting met Igor Lazko (laureaat van het J-S Bach Concours in Leipzig) geeft haar carrière een beslissende wending.
Félix Mendelssohn Euro Festival, fmeurofestival
In 2014 schrijft ze zich in aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze eerst studeert bij Mikhaïl Faerman en later bij Jean-Claude Vanden Eynden. Ze behaalt er haar Master 2-diploma met grote onderscheiding.
Ze studeert verder aan de Hochschule für Musik Köln (Keulen) bij Florence Millet en volgt geregeld masterclasses bij befaamde docenten, onder wie Mikhail Voskresensky, Igor Lazko, Sergei Senkov, Jean-Claude Vanden Eynden, Rena Shereshevskaya...
In 2009 lanceert ze “Les Nocturnes du Conservatoire”, een project dat bejubeld wordt door de pers (Musiq’3) en door het publiek.  
Tijdens de Internationale Scriabin Wedstrijd 2010 in Parijs behaalt ze de eerste prijs met gelukwensen van de jury, voor de vertolking van Russische muziek.  
In 2013 wordt ze toegelaten tot het programma “International Certificate for Piano Artists” van de Fondation Bell’Arte. Dat brengt haar in contact met pianisten als Nelson Delle-Vigne Fabbri, Philippe Entremont, Jerome Lowenthal, Jean-Philippe Collard…
Verder trad ze op tijdens het “Festival Courants d’Airs” in Brussel, het Brusselse Muziekinstrumentenmuseum (MIM), het Palm Beach Atlantic Piano Festival, de Càtedra Chopin in Valldemossa (Mallorca), het Roerich Museum in Moskou, en in Litouwen, Frankrijk, Slovenië, Polen, Duitsland en Zwitserland.