Félix Mendelssohn Euro Festival, fmeurofestival, Eliane Reyes
Éliane Reyes wordt al op haar 11de toegelaten tot de notenleerklas van het Brussels Conservatorium, waar ze ook een eerste prijs piano en kamermuziek behaalt. Vervolgens vervolmaakt ze zich aan de zeer prestigieuze Muziekkapel Koningin Elisabeth, met “grote onderscheiding en virtuositeit”.
Ze studeert verder aan de Kunstuniversiteit van Berlijn, het Mozarteum in Salzburg, het Lemmens Instituut en uiteindelijk het “Conservatoire national supérieur de musique” van Parijs. Ze is trouwens de eerste Belg die in datzelfde conservatorium geselecteerd wordt voor een derde cyclus in deze discipline.
Tijdens haar carrière treedt ze op in alle vijf werelddelen, de mooiste zalen ter wereld en de meest prestigieuze festivals. Ze werkt ook samen met toonaangevende artiesten, zoals:
Vladimir Ashkenazy, Martha Argerich, Misha Maisky, Ivry Gitlis, José van Dam en Augustin Dumay.
Sinds 2005 is ze ook officieel begeleidster van de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth van België, sessie viool.
Daarnaast is ze pianodocente aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel en aan het “Conservatoire National Supérieur de Musique” van Parijs, en speelt ze geregeld samen met kamermuziekensembles.  
Ze is ook lid van verschillende internationale jury’s.  
Éliane Reyes heeft een voorliefde voor Franse muziek en de Duitse romantiek, en is een pleitbezorgster van tal van hedendaagse componisten.  
Diverse componisten, onder meer Nicolas Bacri, Benoît Mernier, Michel Lysight, Jacques Leduc en Guy-Philippe Luypaerts, droegen werken aan haar op, en ze creëerde ook "L'Ibis Rouge" van Edith Canat de Chizy en "Le Tigre de l'Amour" van Johannes Schöllhorn.
In 2010 kreeg Eliane Reyes een “Octave de la Musique” voor haar volledige carrière.  
Haar plaatopnames werden verschillende keren bekroond door befaamde muziekmagazines. Ze won ook de “Clé d’or” van het jaar 2011
Res Musica, en werd drie keer genomineerd voor de “International Classical Music Awards” (in 2011, 2012 en 2014).  
Eliane Reyes op Internet : www.eliane-reyes.com/