Félix Mendelssohn Euro Festival, fmeurofestival
Félix Mendelssohn Euro Festival, fmeurofestival
Gauvain de Morant begint op zijn 8ste piano te studeren aan het “Conservatoire à Rayonnement Régional” van Parijs. Hij krijgt advies van gereputeerde docenten als Yves Henry, Michel Beroff en het Ysaÿe Kwartet. Hij studeert af met een 1ste prijs piano met unanimiteit van de jury en behaalt ook zijn “Diplôme d’étude Musical”.
Na een jaar in de “Cycle d'Orientation Professionnel” aan het CRR van Boulogne-Billancourt, in de klas van Marie-Paule Siruguet, beslist hij zich te vervolmaken bij grootmeester Jean-Claude Vanden Eynden. Hij treedt toe tot diens klas in het Koninklijk Conservatorium van Brussel en behaalt er zijn derde bachelor met grote onderscheiding. In de klas van Eliane Reyes behaalt hij zijn gespecialiseerde master 2, eveneens met grote onderscheiding.
Gauvain wint in 2013 de “Gerofi”-prijs voor zijn professionele aanpak en zijn schitterende resultaten, en in 2014 de “Prijs van de Rotary Club van Charleroi” op het Concours Charlier.  
Hij trad op tijdens verschillende festivals, zoals “Les nuits Blanches de Bruxelles”, het “Internationaal Festival voor Jeugdorkesten van Alicante” met het ensemble Twis in Spanje, de festivals “Musiq’3” en “Ars musica”, het “Festival international de Piano de Quaregnon” en "Musique en nos villages". Hij speelde ook samen met het symfonieorkest van Nijvel.
Gauvain de Morant is medeoprichter van het Trio Spilliaert.   
Félix Mendelssohn Euro Festival, fmeurofestival
Zijn ambitie om volwaardig te participeren aan het Belgische muziekleven motiveerde hem om oprichter en voorzitter te worden van “Musicabel”, een vereniging die Belgische klassieke muziek promoot van gisteren en vandaag.  
Hij begint zijn docentencarrière als assistent van Éliane Reyes tijdens de “Stage de Dinant” (België) en als docent kamermuziek op de "Rencontres Estivales de Musique de Chambre Ensemble" in Vouillé (Frankrijk).