Félix Mendelssohn Euro Festival, fmeurofestival, Sylvain Ruffier
Félix Mendelssohn Euro Festival, fmeurofestival, Sylvain Ruffier
Sylvain wordt geboren in 1987 en studeert cello in Frankrijk, met name in Albertville, Chambéry (waar hij de grootste onderscheiding behaalt), Versailles (eerste prijs met unanimiteit) en Rueil-Malmaison. In 2009 vervolmaakt hij zich aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel (klas van Didier Poskin), waar hij zijn Bachelor behaalt en vervolgens zijn Master (met onderscheiding).
Hij improviseert ook en laat zich daarbij beïnvloeden door componisten als Sjostakovitsj, Dutilleux en Scelsi, en door filmmuziek. Als filmliefhebber kreeg hij de hoofdrol in twee kortfilms.
In 2012 won Sylvain de Prijs voor de Beste Vertolking van 'Mosaïques' van Eric Feldbusch op het Celloconcours Edmond Baert. Hij speelt geregeld samen met het Brussels Orkestensemble onder leiding van Jacques Vanherenthals, en trad op tijdens de festivals Ars Musica en Musiq'3.
Sylvain Ruffier werkte samen met befaamde musici als de cellisten Edmond Baert en Guy Danel, componiste Solange Labbé en de leden van het Prazak Kwartet. Als kamermuziekfanaat was hij lid van het Trio Spilliaert en treedt hij geregeld op in trio of met kleine muziekensembles.
Sylvain Ruffier op internet : http://sylvaincellist.wix.com/sylvain-ruffier